DUTCH EXPRESSiONS   BARBARA JANSMAMet veel liefde ontwerp en maak ik objecten en woonaccessoires. Ik geniet enorm van het werken met voortdurend wisselende materialen.


Ik werk sterk intuïtief, waarbij de aard van materialen en kleuren belangrijk voor me zijn. Ik geniet van het groeiproces zoals dat zich onder mijn handen afspeelt. Meestal begin ik met een werk als ik alles heb uitgedacht qua techniek. Dit gebeurd allemaal in mijn hoofd dus het is dan heerlijk om uiteindelijk aan een werk te beginnen. Soms begin ik al voor een idee af is, waardoor het eindresultaat ook voor mij verrassend is.

Meestal ben ik bezig met unieke objecten en daarnaast maak ik woonaccessoires in kleine oplagen, zoals vazen en schalen van vilt.

Ontwerpen, maken en werken met materialen geeft kleur aan mijn leven en ik vind het heerlijk wanneer ik met mijn werk andere mensen plezier geef. Het is belangrijk voor mij om me op deze manier creatief te uiten. Ik werk graag met pure produkten zoals wol om de mooie natuurlijke uitstraling die het eindresultaat krijgt. Maar ik word ook erg blij van de tegenhanger plastic om zijn heerlijk felle kleuren. Ik probeer zo veel mogelijk materialen te hergebruiken dan wel natuurlijke materalen in te zetten.  Ik ben veel bezig met experimenteren met allerhande voor mij nieuwe materialen en technieken.

Ideeen haal ik overal vandaan. Door de jaren die ik in Engeland heb gewoond raak ik ook geinspireerd door de culturele aspecten, gebruiken, gewoontes in de UK. Zoals bijvoorbeeld het dragen van een Remembrance Poppy tijdens herdenking van oorlogen. En staat thee drinken voor mij voor ontmoeting met de ander, uitgewerkt bv in Encounter, onder plastic in Gallery en de geborduurde theekopjes, te zien onder Papier.

Enjoy your visit, geniet van wat je ziet!


Barbara Jansma